De voornaam Amara

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Amara is een voornaam die voornamelijk gebruikt wordt voor meisjes in Nederland. Het is een relatief zeldzame naam, die afkomstig is uit verschillende culturen. Eén van de betekenissen van de naam "Amara" is 'eeuwig' in het Sanskriet. Het heeft ook een betekenis in verschillende Afrikaanse talen, zoals Swahili, waar het 'krachtig' betekent. Hierdoor heeft de naam een spirituele en betekenisvolle klank. Ondanks de relatieve zeldzaamheid van de naam, is er geen specifieke historische of culturele gebeurtenis die de populariteit van de naam "Amara" in Nederland heeft beïnvloed. Het lijkt erop dat ouders deze voornaam kiezen vanwege de mooie klank en de betekenis ervan.

Hoewel de naam "Amara" niet vaak voorkomt in Nederland, is het interessant om op te merken dat er in andere delen van de wereld, met name in Afrika en India, meer voorkomende varianten van deze naam zijn. In Nigeria bijvoorbeeld, komt de naam "Amarachi" vaker voor en het betekent "genade van God". In India komt de naam "Amar" vaker voor en het betekent "onsterfelijk". Deze varianten suggereren dat de naam "Amara" mogelijk een brede culturele oorsprong heeft en daarom aantrekkelijk kan zijn voor ouders die op zoek zijn naar een unieke en betekenisvolle naam voor hun kind. Het gebruik van verschillende varianten van dezelfde naam in verschillende culturen kan ook wijzen op historische migraties en de verspreiding van namen over de hele wereld.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: A'mara, Amâra

Met een lettertje anders heb je: Abara, Adara, Afara, Ahara, Aiara, Ajara, Akara, Alara, Amada, Amaha, Amaia, Amaja, Amaka, Amala, Amama, Amana, Amare, Amarh, Amari, Amaro, Amart, Amaru, Amary, Amasa, Amata, Amaya, Ambra, Amera, Amira, Amora, Amura, Amyra, Anara, Asara, Atara, Avara, Awara, Ayara, Azara, Emara, Imara, Omara, Qmara, Smara, Umara, Ymara

Zie ook