De voornaam Anais

De voornaam "Anais" is afgeleid van de Arabische naam "An-Nisa", wat "de vrouwen" betekent. Het is een vrij zeldzame voornaam in Nederland, maar komt wel regelmatig voor in andere landen, zoals België en Frankrijk. Anais is voornamelijk bekend geworden door de Franse schrijver Anaïs Nin, die bekend stond om haar literaire werken en dagboeken. De naam heeft een exotische klank en wordt vaak geassocieerd met mysterie en creativiteit. Het is interessant om op te merken dat de populariteit van de naam Anais in Nederland de afgelopen jaren langzaam is toegenomen, hoewel het nog steeds een vrij unieke keuze blijft.

In termen van populariteit staat de voornaam Anais niet hoog in de Nederlandse namenranglijst. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat het een wat ongebruikelijke naam is, die niet geassocieerd wordt met traditionele Nederlandse namen. Het is echter opvallend dat de naam wel vaker voorkomt in bepaalde gemeenschappen, zoals de Franstalige of internationale gemeenschap. Interessant is dat de naam Anais vooral populair is binnen een bepaalde leeftijdsgroep, namelijk bij ouders die kinderen kregen in de jaren 90. Dit suggereert dat de naam mogelijk modegevoelig is en aan populariteit wint in bepaalde periodes. Het is dus duidelijk dat de voornaam "Anais" een specifieke aantrekkingskracht heeft, zij het op een meer beperkte schaal.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Anaïs, Anaís, Anáis

Met een lettertje anders heb je: Abais, Alais, Anaas, Anaia, Anaid, Anaik, Anaim, Anain, Anair, Anait, Anaiz, Anass, Anays, Ancis, Andis, Aniis, Annis, Ansis, Antis, Arais, Avais, Awais, Inais, Onais, Unais

Zie ook