De voornaam Ank

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Ank" is een vrij zeldzame voornaam in Nederland. Uit mijn onderzoek blijkt dat deze naam voornamelijk wordt gegeven aan meisjes, hoewel het ook wel eens voor jongens wordt gebruikt. "Ank" is een verkorte vorm van de naam "Anke", die op zijn beurt weer een verkorte vorm is van "Anna". Het is interessant om te zien dat "Ank" als een op zichzelf staande voornaam wordt gebruikt, ondanks dat het eigenlijk een verkorting is. Hoewel de naam niet veel voorkomt, is er te merken dat deze vooral populair was in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw.

De herkomst van de naam "Ank" is afgeleid van het Griekse woord "hānna", wat "genadig" of "lieflijk" betekent. Dit is ook de betekenis van de naam "Anna". De verkorte vorm "Ank" is dus een moderne variant van de traditionele naam "Anna". Hoewel de naam "Ank" niet veel voorkomt, heeft het toch een zekere charme en uniciteit. Het is mooi om te zien dat ouders ervoor kiezen om hun kinderen een aparte voornaam te geven die niet alledaags is. De naam heeft geen specifieke literaire of historische betekenis, maar biedt wel een interessante variatie op de meer bekende voornamen die in Nederland voorkomen.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Aak, Ack, Aek, Ahk, Aik, Akk, Ana, And, Ane, Ang, Anh, Ani, Anl, Ann, Ano, Ans, Ant, Anu, Any, Ark, Ask, Auk, Ayk, Enk, Ink, Unk, Ynk

Zie ook