De voornaam Arora

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt.

Arora is een voornaam die in Nederland relatief weinig voorkomt. Volgens de meest recente gegevens van de Nederlandse Voornamenbank werden er in 2020 geen kinderen met de naam Arora geboren in Nederland. Het is daarom een vrij zeldzame voornaam in ons land.

De oorsprong en betekenis van de naam Arora zijn niet eenduidig. Er zijn verschillende mogelijke herkomsten van de naam, afhankelijk van de culturele context. Zo komt de naam voor als een variant van de Indiase naam "Aurora", die "dageraad" betekent in het Sanskriet. Daarnaast is Arora ook een achternaam die voornamelijk voorkomt onder Punjabi-sprekende bevolkingsgroepen, met name in India en Pakistan. Het is interessant om op te merken dat Arora als voornaam in Nederland voornamelijk gegeven lijkt te worden aan meisjes, maar er zijn ook gevallen bekend waarin het als jongensnaam gebruikt wordt.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Abora, Acora, Adora, Ahora, Aiora, Akora, Alora, Amora, Anora, Ardra, Aroha, Arola, Aroma, Arona, Aropa, Arosa, Aroua, Aroya, Aroza, Artra, Ayora, Azora, Drora, Frora, Irora

Zie ook