De voornaam Baan

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt.

De voornaam "Baan" is een naam van Nederlandse oorsprong die zowel als jongensnaam als meisjesnaam wordt gebruikt, zij het voornamelijk als jongensnaam. Over de herkomst van de naam "Baan" bestaat geen eenduidige verklaring. Het is mogelijk dat de naam is afgeleid van het woord "baan" dat een betekenis heeft als pad, weg of loopbaan. Het is ook mogelijk dat het een verkorte vorm is van andere Nederlandse namen, zoals Abraham of Sebastiaan.

In de Nederlandse statistieken van namengebruik lijkt de naam "Baan" vrij zeldzaam te zijn. Volgens de meest recente gegevens waren er in 2020 minder dan vijf baby's die deze naam kregen. Dit maakt "Baan" een weinig voorkomende naam in Nederland. Het gebrek aan populariteit kan te maken hebben met de ongebruikelijke klank van de naam, maar ook met het feit dat het niet direct een herkenbare betekenis heeft voor veel mensen.

Het is interessant om op te merken dat de naam "Baan" in andere culturen ook voorkomt, zij het vaak met verschillende betekenissen en uitspraken. Bijvoorbeeld, in het Hindi heeft de naam "Baan" de betekenis van boog of pijl, terwijl in het Thais het "bos" betekent. Dit laat zien dat namen vaak cultureel bepaald zijn en verschillende betekenissen kunnen hebben in verschillende contexten.

Let op: De gepresenteerde informatie is gebaseerd op fictie en mag niet als feitelijk worden beschouwd.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Baad, Baaf, Baah, Baai, Baak, Baal, Baar, Baas, Baat, Baaz, Baen, Bagn, Bain, Barn, Baun, Bean, Bhan, Bian, Blan, Boan, Bran, Buan, Bwan, Byan, Caan, Daan, Faan, Gaan, Haan, Jaan, Kaan, Laan, Maan, Naan, Paan, Raan, Saan, Taan, Vaan, Waan, Yaan, Zaan

Zie ook