De voornaam Badr

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Badr" is een Arabische naam die voornamelijk in Nederland wordt gedragen door personen met een Marokkaanse achtergrond. Het woord "badr" betekent in het Arabisch "volle maan" en wordt vaak geassocieerd met schoonheid en helderheid. De naam Badr heeft een religieuze betekenis in de islam, waarin het verwijst naar de veldslag van Badr in de tijd van de profeet Mohammed. Deze veldslag wordt gezien als een belangrijk keerpunt in de geschiedenis van de islam.

De voornaam Badr wordt frequent gebruikt in de Marokkaanse gemeenschap in Nederland. Het is een jongensnaam die traditioneel wordt doorgegeven van generatie op generatie. Hoewel de naam vooral voorkomt onder Marokkaanse Nederlanders, wordt hij soms ook gekozen door ouders met een andere achtergrond die de klank en betekenis van de naam waarderen. Het is interessant om op te merken dat de naam Badr in Nederland niet erg populair is buiten de Marokkaanse gemeenschap. Dit kan worden verklaard door het feit dat het een specifieke culturele en religieuze betekenis heeft die mogelijk minder bekend of gewaardeerd is bij andere etnische groepen in Nederland.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Baar, Bada, Bade, Badi, Bado, Badu, Bady, Baer, Bahr, Bair, Bajr, Bakr, Barr, Baur, Bedr, Kadr, Nadr, Qadr, Sadr

Zie ook