De voornaam Baris

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Baris" is van oorsprong een Turkse naam en wordt zowel in Turkije als in Nederland gebruikt. Het is een jongensnaam en betekent "vrede" in het Turks. Baris komt niet veel voor in Nederland, maar er zijn toch enkele mensen die deze naam dragen. Volgens gegevens van de Nederlandse Voornamenbank waren er in 2020 ongeveer 380 jongens en mannen genaamd Baris in Nederland. De populariteit van de naam lijkt de afgelopen jaren stabiel te zijn gebleven.

Hoewel de voornaam Baris niet heel bekend is in Nederland, heeft het wel een mooie betekenis die symbool staat voor vrede. Dit kan ouders aantrekken die een betekenisvolle naam voor hun kind willen kiezen. Het interessante aan namen zoals Baris is dat ze kunnen bijdragen aan culturele diversiteit in Nederland. Het toont aan hoe namen uit verschillende landen en culturen worden geadopteerd en gebruikt in onze samenleving. Baris is dus een voorbeeld van een naam die het multiculturele karakter van Nederland weerspiegelt.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Barış, Barıs, Bariş, Barís

Met een lettertje anders heb je: Aaris, Baais, Badis, Bagis, Bakis, Baras, Bares, Baria, Barie, Barij, Barik, Barin, Bariq, Bariz, Barns, Baros, Barts, Barys, Batis, Beris, Bhris, Boris, Caris, Daris, Faris, Garis, Haris, Jaris, Karis, Laris, Maris, Naris, Paris, Saris, Taris, Waris, Xaris, Yaris, Zaris

Zie ook