De voornaam Damon

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Damon" is van oorsprong een jongensnaam van Griekse oorsprong. Het is afgeleid van het Griekse woord "damon", wat "bescherming" of "geest" betekent. In de Griekse mythologie was Damon een vriend en mentor van Pythias, en het verhaal van hun intense vriendschap staat bekend als een voorbeeld van ware vriendschap en trouw. Damon is een naam die sinds de jaren 90 in populariteit is toegenomen in Nederland, hoewel het nog steeds een relatief zeldzame naam is. Het werd voornamelijk geassocieerd met jongens, maar tegenwoordig wordt het ook wel eens als meisjesnaam gebruikt, zij het in mindere mate.

Naast de mythologische en historische betekenis van de naam Damon, heeft het ook een moderne popcultuurassociatie. Damon Salvatore is een personage uit de populaire boeken- en tv-serie "The Vampire Diaries", wat heeft bijgedragen aan het vergroten van de bekendheid van de naam. Dit kan mogelijk ook invloed hebben gehad op de populariteit van de naam in recente jaren. Over het algemeen kan worden gezegd dat de naam Damon een stoere en tijdloze uitstraling heeft, en dat het in Nederland vooral wordt gekozen door ouders die op zoek zijn naar een minder gangbare, maar toch bekende voornaam voor hun kinderen.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Damòn

Met een letter anders krijg je Dabon, Dadon, Dagon, Daion, Dajon, Dalon, Daman, Damen, Damin, Damoa, Damoh, Damos, Damun, Damyn, Danon, Dapon, Daron, Dason, Davon, Dayon, Demon, Dimon, Dumon, Dymon, Eamon, Hamon, Jamon, Kamon, Lamon, Mamon, Namon, Ramon, Samon, Tamon, Yamon

Zie ook