De voornaam Dara

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Dara is een unisex voornaam die oorspronkelijk uit het Sanskriet komt. Het betekent "parel" in het Hindi en wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam in landen zoals Afghanistan, Iran en Turkije. In Nederland is Dara een minder gangbare voornaam, maar toch komt hij voor bij zowel jongens als meisjes. Volgens gegevens van het Nederlandse bevolkingsregister waren er in 2020 ongeveer 176 jongens en 42 meisjes die de voornaam Dara droegen.

Hoewel Dara geen veelvoorkomende naam is in Nederland, heeft het wel internationale bekendheid. In Ierland bijvoorbeeld, is Dara een traditionele Ierse jongensnaam die "eikenboom" betekent. Het is de Ierse vorm van de naam Daire. In de Verenigde Staten wordt Dara voornamelijk gebruikt als meisjesnaam en is het afgeleid van namen zoals Darlene of Daria. Het interessante aan de naam Dara is dus dat het verschillende betekenissen en gebruiken kent in diverse culturen.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Dârâ, Dárá

Met een lettertje anders heb je: Aara, Bara, Cara, Daba, Daca, Dada, Dafa, Daha, Daia, Daja, Daka, Dala, Dama, Dana, Darc, Dard, Dare, Darg, Dari, Dark, Darl, Darm, Darn, Daro, Dart, Daru, Dary, Dasa, Data, Dava, Dawa, Daya, Daza, Dera, Dira, Dora, Dura, Dyra, Fara, Gara, Hara, Iara, Jara, Kara, Lara, Mara, Nara, Oara, Para, Rara, Sara, Tara, Vara, Wara, Xara, Yara, Zara

Zie ook