De voornaam Dave

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Dave" is een Engelse naam die in Nederland ook vrij populair is. Het is een verkorte vorm van de naam "David". De naam "Dave" komt voornamelijk voor bij mannen en wordt over het algemeen als stoer en krachtig beschouwd. Wat interessant is, is dat de populariteit van de naam "Dave" in Nederland in de afgelopen decennia enigszins is afgenomen. In de jaren 80 en 90 was de naam redelijk populair, maar sindsdien is het aantal geboortes met deze naam gestaag gedaald. Het is echter nog steeds een bekende en herkenbare naam.

Wat betreft de betekenis van de naam "Dave", kan er gezegd worden dat deze afgeleid is van de Hebreeuwse naam "David", wat "geliefde" of "beminde" betekent. David was in de Bijbel een bekende figuur, namelijk de koning van Israël en schrijver van veel psalmen. Door deze associatie kan de naam "Dave" ook worden geassocieerd met eigenschappen als moedig, wijs en bekwaam. Het is interessant om te zien hoe de betekenis van een naam indirect invloed kan hebben op de perceptie van mensen.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Davé, Dáve

Met een lettertje anders heb je: Aave, Bave, Dabe, Dace, Dade, Daee, Dafe, Dahe, Daie, Daje, Dake, Dale, Dame, Dane, Dare, Date, Daue, Dava, Davi, Davo, Davu, Davy, Dawe, Daye, Daze, Deve, Duve, Eave, Gave, Have, Jave, Kave, Lave, Mave, Nave, Pave, Rave, Save, Tave, Vave, Wave, Xave

Zie ook