De voornaam Demien

Demien is een voornaam die in Nederland relatief zeldzaam voorkomt. Hoewel er geen specifieke betekenis is verbonden aan deze naam, wordt hij vaak gezien als een variant van de naam Damien, die van oorsprong een Franse naam is. De naam Demien wordt voornamelijk gebruikt voor jongens, maar komt ook sporadisch voor als meisjesnaam.

Het gebruik van de naam Demien kent een gestage stijging sinds de jaren 90, maar het blijft nog steeds een vrij unieke naam binnen de Nederlandse namencultuur. Uit mijn onderzoek blijkt echter dat er geen opmerkelijke historische of culturele achtergrond is die aan deze naam is verbonden. Het lijkt erop dat ouders die voor de naam Demien kiezen dat vaak doen vanwege persoonlijke voorkeur of originaliteit. Het is interessant om op te merken dat deze naam vooral voorkomt in de regio's Noord-Brabant en Limburg, maar in mindere mate in andere delen van Nederland.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Demién, Demiën

Met een lettertje anders heb je: Damien, Debien, Dekien, Delien, Demian, Demiek, Demiel, Demier, Demies, Demijn, Deminn, Demion, Demiun, Demmen, Demren, Demyen, Denien, Derien, Devien, Dewien, Dimien, Domien, Jemien, Lemien, Remien, Semien, Temien

Zie ook