De voornaam Dial

Dial is een voornaam die in Nederland vrij zeldzaam is. Het is een naam die voornamelijk wordt gebruikt als jongensnaam, hoewel het ook wel eens als meisjesnaam voorkomt. Oorspronkelijk heeft de naam een Engelse achtergrond. Het is afgeleid van het woord "dial", wat in het Engels "wijzerplaat" betekent.

In Nederland zijn er maar enkele honderden mensen die de voornaam Dial dragen. Het is dus niet een naam die je vaak tegenkomt. Dit is ook terug te zien in de populariteitsgrafieken van de naam. In de jaren 70 en 80 was de naam Dial iets populairder dan nu, maar de laatste decennia neemt de populariteit langzaamaan af. Het kan zijn dat dit komt doordat Nederlanders vaker kiezen voor meer gangbare namen met een andere herkomst.

Hoewel er niet veel opvallende feiten bekend zijn over de voornaam Dial, kan wel gesteld worden dat het een naam is die een bepaalde uniekheid met zich meebrengt. Voor ouders die op zoek zijn naar een minder gangbare voornaam voor hun kind, kan Dial een optie zijn. Er zijn echter weinig andere specifieke kenmerken bekend die aan de naam worden toegeschreven, zoals bijvoorbeeld betekenissen of culturele referenties.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Deal, Diaa, Diab, Diae, Diah, Diam, Dian, Diao, Diar, Dias, Diaw, Diax, Diay, Diaz, Diel, Dill, Dual, Dyal, Mial, Nial, Pial, Rial, Sial, Tial

Zie ook