De voornaam Ditta

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Ditta" is een relatief zeldzame voornaam in Nederland. Het komt voornamelijk voor bij vrouwen en heeft een oorsprong in verschillende culturen. Het kan afgeleid zijn van het Latijnse woord "dignitas", wat "waardigheid" betekent. In sommige gevallen kan het ook een verkorte vorm zijn van andere voornamen zoals Edith of Judith.

Hoewel de naam niet erg veel voorkomt in Nederland, is het interessant om te weten dat er enkele bekende personen zijn met de voornaam "Ditta". Zo was er bijvoorbeeld Ditta Callenbach, een Nederlandse schrijfster die vooral bekend stond om haar kinderboeken. Ook in andere landen zoals Duitsland en Hongarije komt de naam voor, zij het met een iets andere spelling. Het bewijst dat de naam "Ditta" internationaal gebruikt wordt, zij het in beperkte mate.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Citta, Datta, Detta, Diata, Dicta, Dieta, Ditha, Ditia, Ditka, Ditoa, Ditsa, Ditte, Ditti, Ditty, Ditya, Ditza, Dutta, Gitta, Hitta, Jitta, Litta, Mitta, Nitta, Pitta, Ritta, Sitta, Titta, Vitta, Witta, Yitta, Zitta

Zie ook