De voornaam Duran

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Duran" is van oorsprong een Turkse naam en wordt zowel als jongens- als meisjesnaam gebruikt. Het woord "Duran" betekent "staand" in het Turks. Het is interessant om op te merken dat deze naam in Nederland niet heel vaak voorkomt. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 slechts 136 jongens en 53 meisjes die de voornaam Duran kregen. Het gebruik van deze naam lijkt de afgelopen jaren stabiel te zijn gebleven.

Hoewel de naam "Duran" niet erg populair is in Nederland, kan het interessant zijn om te weten dat deze naam wel een zekere bekendheid geniet in andere delen van de wereld. Zo is Duran bijvoorbeeld een achternaam in verschillende Spaanstalige landen, zoals Spanje en Mexico. Daarnaast kan de naam ook verwijzen naar een bekende Turkse achternaam, die verschillende betekenissen kan hebben, waaronder "duurzaam" en "standvastig". Het kan dus zijn dat ouders die voor de naam Duran kiezen, geïnspireerd worden door de Turkse achtergrond of de betekenis van de naam.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Duràn, Düran

Met een lettertje anders heb je: Auran, Buran, Daran, Dbran, Deran, Diran, Doran, Ducan, Dudan, Duean, Dugan, Duhan, Dujan, Dulan, Duman, Durad, Durak, Dural, Duras, Duray, Durin, Duron, Dusan, Duvan, Duzan, Dyran, Furan, Guran, Juran, Luran, Muran, Nuran, Puran, Suran, Turan, Yuran

Zie ook