De voornaam Elana

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Elana is een voornaam die vooral in Nederland voorkomt. Het is een variant van de naam Elena en wordt zowel voor jongens als meisjes gebruikt, hoewel het vaker voorkomt als meisjesnaam. De oorsprong van de naam Elana ligt in diverse culturen, waaronder het Hebreeuws, het Spaans en het Grieks. In het Hebreeuws betekent Elana "eik", terwijl het in het Spaans en Grieks verwijst naar "schitterend" of "stralend".

Hoewel Elana geen zeer populaire naam is in Nederland, wordt het nog steeds regelmatig gegeven. In de afgelopen jaren is de populariteit van de naam echter afgenomen. Dit kan te maken hebben met de opkomst van andere namen die meer in de mode zijn. Elana wordt vaak gekozen door ouders die op zoek zijn naar een naam die zowel klassiek als modern klinkt. Het klinkt elegant en heeft een internationaal tintje, wat het aantrekkelijk maakt voor veel ouders. Het is interessant om op te merken dat de spelling van de naam Elana ook kan variëren, zoals Ilana of Ilona, wat de veelzijdigheid van de naam weerspiegelt.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Elána

Met een letter anders krijg je Alana, Blana, Dlana, Ebana, Edana, Ehana, Ekana, Elada, Elaha, Elaia, Elaja, Eland, Elane, Elang, Elani, Elano, Elant, Elany, Elara, Elasa, Elaya, Elena, Elina, Elona, Eluna, Elyna, Emana, Enana, Erana, Esana, Etana, Evana, Ewana, Eyana, Ezana, Ilana, Llana, Olana, Plana, Ulana, Ylana

Zie ook