De voornaam Emma

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Emma is een voornaam die al lange tijd populair is in Nederland. Het is een klassieke naam die teruggaat tot in de middeleeuwen. De oorsprong van de naam is onzeker, maar er zijn verschillende theorieën over. Sommige bronnen suggereren dat de naam is afgeleid van het Germaanse woord "ermen", wat "geheel" of "universeel" betekent. Anderen geloven dat Emma een afkorting is van namen zoals Emmanuël of Amelia.

Wat betreft populariteit staat Emma al vele jaren hoog in de lijsten van meest gekozen namen in Nederland. Sinds het begin van de 21e eeuw is de naam zelfs regelmatig de nummer één meisjesnaam geweest. Dit hoge niveau van populariteit kan te maken hebben met de combinatie van een klassieke en tijdloze uitstraling, evenals de eenvoudige uitspraak en schrijfwijze. Emma wordt door veel ouders beschouwd als een elegante en toegankelijke naam die goed past bij verschillende achtergronden en persoonlijkheden. Het is interessant om te zien hoe namen zoals Emma door de jaren heen in populariteit fluctueren, maar toch altijd een plekje weten te behouden in de harten van ouders in Nederland.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Emmà, EMMA, emma

Met een lettertje anders heb je: Amma, Ebma, Edma, Ejma, Elma, Emca, Emea, Emia, Emka, Emla, Emme, Emmi, Emmo, Emmu, Emmy, Emna, Emoa, Emra, Enma, Erma, Esma, Ezma, Hmma, Imma, Nmma, Omma, Umma, Ymma, emma

Zie ook