De voornaam Fajah

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Fajah is een voornaam die voornamelijk gegeven wordt aan meisjes in Nederland. Het is een vrij zeldzame naam en komt niet erg vaak voor in de geboorteregisters. Hoewel de oorsprong van de naam niet eenduidig is, zijn er enkele interessante kenmerken aan deze voornaam. Fajah wordt soms geassocieerd met de Arabische wereld, waar het een variant kan zijn van de naam "Faya", wat verwijst naar vuur. Ook kan het een vernederlandste vorm zijn van de Javaanse naam "Faya", wat "schoonheid" betekent. Het interessante aan de naam Fajah is dat het een exotische en unieke klank heeft, wat het aantrekkelijk kan maken voor ouders die een bijzondere voornaam voor hun kind willen kiezen.

Daarnaast heeft de voornaam Fajah ook een bekendheid gekregen door de Nederlandse actrice en presentatrice Fajah Lourens. Zij is geboren in 1981 en begon haar carrière als actrice in verschillende Nederlandse televisieseries en films. In 2012 bracht ze ook een boek uit over fitness en gezondheid, waardoor ze bekendheid verwierf in de wellnesswereld. Hoewel het belangrijk is om op te merken dat het bekendheidsniveau van een persoon met een bepaalde voornaam niet noodzakelijk invloed heeft op de populariteit ervan, kan het wellicht hebben bijgedragen aan een grotere bekendheid van de naam Fajah in Nederland.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Bajah, Dajah, Fadah, Fafah, Fajan, Fajar, Fajaz, Falah, Fanah, Farah, Fatah, Fayah, Fejah, Gajah, Hajah, Jajah, Kajah, Najah, Rajah, Sajah, Tajah, Yajah, Zajah

Zie ook