De voornaam Felien

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Felien is een relatief zeldzame voornaam in Nederland. Het is afgeleid van het Latijnse woord "felix", wat "gelukkig" betekent. De naam heeft een vrouwelijke klank en wordt voornamelijk aan meisjes gegeven. Hoewel Felien geen traditionele Nederlandse naam is, wordt hij in de afgelopen jaren iets vaker gebruikt.

Er is weinig bekend over de oorsprong of betekenis van de naam Felien. Het lijkt erop dat het een moderne creatie is, mogelijk geïnspireerd door andere namen die eindigen op "-lien", zoals Marjolien of Evelien.

In de Nederlandse samenleving is Felien niet heel bekend en komt het niet vaak voor. Hierdoor kan de naam als uniek worden beschouwd en kan het een positieve aantrekkingskracht hebben voor ouders die op zoek zijn naar een minder gebruikelijke naam voor hun kind.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Félien, Felién

Met een lettertje anders heb je: Celien, Delien, Eelien, Falien, Febien, Feleen, Feliek, Feliep, Felies, Feliex, Felijn, Felinn, Felion, Fellen, Felmen, Felten, Filien, Folien, Gelien, Helien, Jelien, Kelien, Lelien, Melien, Nelien, Pelien, Selien, Velien, Yelien

Zie ook