De voornaam Goran

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Goran" is van Slavische oorsprong en wordt voornamelijk gebruikt in landen zoals Kroatië, Servië en Bosnië. Het is een vrij bekende naam in deze regio's, waar het vaak voorkomt als zowel een jongens- als meisjesnaam. Goran is afgeleid van het woord "gora", wat "berg" betekent in het Servo-Kroatisch. Deze betekenis kan mogelijk worden geassocieerd met de kracht en sterkte die vaak wordt geassocieerd met bergen.

In Nederland is de voornaam Goran minder gebruikelijk. Hoewel er geen specifieke statistieken beschikbaar zijn over het aantal mensen dat deze naam draagt, komt Goran niet veel voor in Nederlandse namenregisters. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat het een naam is met een sterke etnische connotatie, waardoor het minder vaak wordt gekozen door ouders van Nederlandse afkomst. Echter, met de toenemende culturele diversiteit en de invloed van immigratie, is het mogelijk dat de populariteit van de naam Goran in de toekomst zou kunnen toenemen.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Göran, Gōran, Gøran

Met een lettertje anders heb je: Boran, Coran, Doran, Foran, Garan, Geran, Giran, Goban, Goean, Gogan, Gohan, Gokan, Golan, Goman, Goral, Goram, Gorar, Gorav, Goren, Gotan, Govan, Gowan, Goyan, Guran, Gyran, Horan, Ioran, Joran, Koran, Loran, Moran, Noran, Poran, Roran, Soran, Toran, Voran, Yoran, Zoran

Zie ook