De voornaam Grada

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Grada is een Nederlandse voornaam met een rijke geschiedenis. Het is een vrouwelijke voornaam die in Nederland niet bijzonder vaak voorkomt. Volgens gegevens van de Nederlandse Voornamenbank waren er in 2020 slechts 305 vrouwen die Grada als voornaam droegen. De naam Grada heeft een Germaanse oorsprong en is afgeleid van het woord "grid", wat staat voor ‘vrede’ of ‘machtig’.

Hoewel de naam Grada tegenwoordig niet erg populair is, heeft het in het verleden meer populariteit genoten. Vooral aan het begin van de 20e eeuw was Grada redelijk gebruikelijk als voornaam, met soms wel enkele honderden geboortes per jaar. Na de jaren 50 is het gebruik van de naam echter sterk afgenomen. Het is interessant om te zien hoe namen door de tijd heen in populariteit fluctueren en soms weer herontdekt worden. In het geval van Grada lijkt het erop dat het een naam is die nu minder in trek is, maar wie weet kan het in de toekomst weer aan populariteit winnen.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is grada

Met een letter anders krijg je Arada, Brada, Erada, Geada, Ghada, Giada, Goada, Graca, Grade, Gradi, Grado, Grady, Graha, Grata, Greda, Groda, Irada, Prada, Urada, grada

Zie ook