De voornaam Henry

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

Henry is een voornaam met een Engelse oorsprong en heeft historische wortels. Het is een variant van de naam "Heinrich", die van oudsher in Duitsland veel voorkomt. De naam Henry is echter vooral bekend geworden door Engelse koningen, zoals Henry VIII, die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Engeland. Hierdoor heeft de naam een zekere koninklijke en prestigieuze associatie gekregen.

In Nederland is de naam Henry redelijk populair, maar niet zo gangbaar als sommige andere namen. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank stond de naam Henry in 2020 op de 345e plaats in de lijst van meest gekozen jongensnamen. Het gebruik van de naam Henry is de afgelopen jaren wel iets toegenomen, maar het blijft nog steeds een relatief zeldzame keuze. Het is interessant om op te merken dat de populariteit van deze naam vaak wordt beïnvloed door trends en mode, en kan variëren van tijd tot tijd. Het kan worden beschouwd als een tijdloze en klassieke voornaam die niet snel uit de mode zal raken.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Hènry, Hënry

Met een lettertje anders heb je: Benry, Fenry, Genry, Hanry, Hedry, Henby, Hency, Hendy, Henky, Henly, Henny, Henra, Henre, Henri, Henro, Henrt, Hensy, Herry, Hinry, Jenry, Kenry, Lenry, Menry, Penry, Venry

Zie ook