De voornaam Hieke

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Hieke is een Nederlandse voornaam die voornamelijk door vrouwen wordt gedragen. Hoewel het geen hele bekende voornaam is, heeft het wel een interessante achtergrond. Hieke is een Friese naam en komt voort uit de Friese meisjesnaam Hendrika. Het is een afgeleide vorm van de naam Hiekele of Hiekeleena. Hoewel de oorsprong Friestalig is, wordt de naam Hieke ook buiten Friesland wel gebruikt.

De populariteit van de naam Hieke is redelijk stabiel gebleven door de jaren heen, met een gemiddeld aantal geboortes per jaar. In de afgelopen decennia zijn er variaties en alternatieve spellingen van de naam opgedoken, zoals Hiekele, Hiekeleen, en Hiekje. Het kan worden opgemerkt dat de naam Hieke niet behoort tot de meest populaire namen in Nederland, maar het behoudt zijn eigen unieke karakter. De betekenis van de naam Hieke is niet eenduidig bekend, maar het wordt vaak geassocieerd met 'heerser van het huis' of 'heersend over het volk'.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Bieke, Cieke, Dieke, Fieke, Gieke, Hiake, Hicke, Hidke, Hiebe, Hieka, Hieko, Hiele, Hieme, Hijke, Hikke, Hilke, Himke, Hinke, Hipke, Hirke, Hiske, Hoeke, Jieke, Kieke, Lieke, Mieke, Nieke, Pieke, Rieke, Sieke, Tieke, Vieke, Wieke, lieke

Zie ook