De voornaam Isaak

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Isaak" is een variant van de Hebreeuwse naam "Jitschak" wat "lachen" of "hij lacht" betekent. Het is een belangrijke bijbelse naam, aangezien Isaak de zoon was van Abraham en Sara. Volgens de Bijbel was Isaak de beloofde zoon die Abraham op latere leeftijd kreeg. De naam Isaak heeft dus een rijke religieuze betekenis en wordt vaak geassocieerd met een groot gevoel van vreugde en voldoening.

In Nederland is de populariteit van de naam Isaak vrij stabiel over de jaren heen. Hoewel het geen hele veelvoorkomende naam is, wordt hij toch nog regelmatig gekozen door ouders die op zoek zijn naar een traditionele en tijdloze naam. De naam Isaak is relatief kort en eenvoudig uit te spreken, wat mogelijk bijdraagt aan de populariteit ervan. Ook heeft de naam een internationaal karakter, waardoor het zowel in Nederland als daarbuiten geliefd is. Kortom, Isaak is een naam met een rijke religieuze betekenis die door ouders wordt gewaardeerd vanwege zijn eenvoud en internationale aantrekkingskracht.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Isäak, Isaäk

Met een lettertje anders heb je: Isaac, Isaad, Isaaf, Isaag, Isaah, Isaai, Isaam, Isaan, Isaaq, Isaar, Isaax, Isaay, Isack, Isaek, Isahk, Iseak, Isgak, Ishak, Iskak, Issak, Istak, Iszak, Izaak, Ysaak

Zie ook