De voornaam Isaia

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt.

Isaia is een relatief zeldzame voornaam in Nederland. Het is afgeleid van de bijbelse naam "Jesaja", die vooral bekend is vanwege het gelijknamige boek in de Hebreeuwse Bijbel. De naam Isaia kent verschillende varianten en spellingen, zoals Isaja, Isayah en Ysaia. Deze voornaam wordt voornamelijk gegeven aan jongens, maar het komt ook voor als meisjesnaam. Over het algemeen is Isaia geen populaire keuze onder ouders in Nederland, wat resulteert in een beperkt aantal geregistreerde naamdragers.

Isaia heeft een religieuze oorsprong en is daardoor vooral bekend onder mensen met een christelijke achtergrond. De naam Jesaja komt uit het Hebreeuws en betekent "Jahweh redt". Het boek Jesaja in de Bijbel is een belangrijke profetie en bevat boodschappen van God aan het volk Israël. Isaia als voornaam kan dus geassocieerd worden met geloof en spiritualiteit. Door de zeldzaamheid van de naam heeft Isaia een unieke en exotische klank die sommige ouders aantrekt. Het is echter belangrijk om te vermelden dat de betekenis en achtergrond van een naam niet altijd een rol spelen bij de keuze van ouders.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Isaïa

Met een letter anders krijg je Esaia, Idaia, Ikaia, Ilaia, Imaia, Iraia, Isaca, Isaga, Isaie, Isaih, Isain, Isair, Isais, Isaja, Isaka, Isala, Isama, Isana, Isara, Isata, Isaya, Ishia, Iskia, Ismia, Issia, Izaia, Osaia

Zie ook