De voornaam Ivana

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Ivana is een voornaam die in Nederland steeds populairder wordt. Het is een meisjesnaam met verschillende achtergronden en betekenissen. De oorsprong van de naam is Slavisch en het is afgeleid van het woord "ivan", wat "God is genadig" betekent. In Nederland wordt de naam voornamelijk gebruikt als eerbetoon aan de bekende Nederlandse prinses en voormalig koningin, Beatrix, wier tweede voornaam "Ivana" is.

Wat interessant is, is dat de populariteit van de naam Ivana in Nederland geleidelijk is gestegen in de afgelopen decennia. In de jaren 70 en 80 was de naam vrij zeldzaam, maar sindsdien is het gestaag gegroeid in populariteit. Dit kan te maken hebben met de toenemende invloed van culturele diversiteit en het groeiende bewustzijn van Slavische namen in Nederland. Het is echter belangrijk op te merken dat de naam nog steeds relatief minder vaak voorkomt dan andere populaire meisjesnamen in Nederland.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Ivàna, Ivâna

Met een lettertje anders heb je: Avana, Evana, I'ana, Ibana, Idana, Ifana, Ijana, Ikana, Ilana, Imana, Inana, Ioana, Ipana, Irana, Isana, Itana, Iuana, Ivada, Ivane, Ivani, Ivann, Ivano, Ivans, Ivany, Ivara, Ivaya, Ivena, Ivina, Ivona, Iwana, Iyana, Izana, Svana, Yvana

Zie ook