De voornaam Janna

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Janna is een voornaam die in Nederland redelijk bekend is, maar niet bijzonder veel voorkomt. Het is een naam die zowel aan meisjes als aan jongens gegeven kan worden, maar over het algemeen wordt hij vaker aan meisjes gegeven. De oorsprong van de naam Janna is niet eenduidig. Het kan een verkorting zijn van de Hebreeuwse naam Johanna, wat "God is genadig" betekent. Ook kan het afgeleid zijn van het Scandinavische woord "jann", wat "jongere broer" betekent.

Hoewel Janna geen erg populaire naam is, heeft het wel een betekenisvolle klank. Het heeft een zachtaardige en vriendelijke uitstraling en wordt vaak geassocieerd met rust en kalmte. De naam heeft ook een internationale flair, aangezien varianten van Janna voorkomen in verschillende talen over de hele wereld. In Nederland komt de naam met name voor in Noord-Nederland, maar het wordt ook wel in andere delen van het land gebruikt. Overall kunnen we stellen dat Janna een bescheiden en charmante voornaam is, die vaak gekozen wordt door ouders die op zoek zijn naar een tijdloze en ingetogen naam voor hun kind.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Aanna, Banna, Danna, Eanna, Fanna, Ganna, Hanna, Ianna, Jaana, Jaena, Jafna, Jagna, Jahna, Jaina, Jalna, Jamna, Janaa, Janca, Janda, Janea, Janga, Jania, Janja, Janka, Janla, Janne, Janni, Janno, Jannu, Janny, Janoa, Janta, Janua, Janya, Jarna, Jasna, Jauna, Jayna, Jazna, Jenna, Jinna, Jonna, Junna, Kanna, Lanna, Manna, Nanna, Panna, Ranna, Sanna, Tanna, Vanna, Wanna, Xanna, Yanna, Zanna

Zie ook