De voornaam Jared

Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

Jared is een Engelse jongensnaam van oorspronkelijk Hebreeuwse afkomst. Het is afgeleid van het Hebreeuwse woord "Yared", wat "aftakeling" of "aftocht" betekent. In de Bijbel komt de naam Jared voor in het boek Genesis als de vader van Henoch en de grootvader van Methusalah. De naam Jared heeft in de afgelopen decennia een gestage maar relatief bescheiden populariteit gekend in Nederland. In 2021 stond de naam op de 277e plaats in de lijst van populaire jongensnamen. Een mogelijke reden hiervoor kan de bijzondere klank en betekenis van de naam zijn, wat ouders kan aanspreken die op zoek zijn naar een minder gangbare naam met een historische achtergrond.

Hoewel de naam Jared niet veel verschillende spellingvarianten heeft, zijn er wel enkele varianten die af en toe worden gebruikt. Zo komt de variant "Jarod" voor, die dezelfde uitspraak heeft maar een iets andere schrijfwijze. Daarnaast kan de naam Jared soms ook als meisjesnaam worden gebruikt, hoewel dit minder gebruikelijk is. Over het algemeen kan worden gezegd dat de naam Jared een tijdloze en klassieke uitstraling heeft, zonder specifieke culturele of etnische associaties. Het is een naam die wereldwijd voorkomt, maar niet bijzonder wijdverspreid is.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Bared, Fared, Hared, Jaded, Jafed, Jahed, Jamed, Janed, Jarad, Jarec, Jaree, Jareg, Jarei, Jarek, Jarel, Jarem, Jaren, Jareq, Jares, Jaret, Jarey, Jarez, Jarid, Jarod, Jarud, Jaryd, Javed, Jawed, Jayed, Jered, Jured, Mared, Nared, Sared, Wared, Xared, Yared, Zared

Zie ook