De voornaam Jette

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Jette" is een meisjesnaam van Deense oorsprong. Het is een verkorte vorm van de naam "Henriëtte" en wordt vaak als een aparte naam gebruikt. In Nederland komt de naam Jette niet veel voor. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 minder dan 100 meisjes die deze naam droegen. Het is dus een vrij zeldzame naam in Nederland.

Hoewel de voornaam "Jette" niet veel voorkomt, heeft het wel een interessant historisch aspect. In Nederland werd de naam "Jette" voor het eerst geregistreerd aan het einde van de 19e eeuw. Het is afgeleid van de Deense vorm van de naam "Henriëtte", die in die tijd populair was in Denemarken. Het gebruik van deze verkorte vorm geeft een informele en toegankelijke uitstraling aan de naam. Het is mogelijk dat ouders die op zoek zijn naar een unieke naam voor hun dochter, worden aangetrokken tot de eenvoud en originaliteit van de naam "Jette".

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Bette, Dette, Gette, Hette, Jefte, Jelte, Jente, Jerte, Jeste, Jetce, Jethe, Jetje, Jetke, Jetse, Jetta, Jetti, Jetto, Jetty, Jetze, Jeyte, Jitte, Jotte, Jutte, Jytte, Kette, Lette, Mette, Nette, Oette, Pette, Sette, Tette, Wette, Yette

Zie ook