De voornaam Jolanda

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Jolanda is een vrouwelijke voornaam die veel voorkomt in Nederland. Het is een samenvoeging van de namen Johanna en Rolanda. De naam Jolanda heeft haar hoogtepunt beleefd in de jaren 70 en 80, waarin het een populaire keuze was voor pasgeboren meisjes. Tegenwoordig is de populariteit van de naam afgenomen, maar er worden nog steeds kinderen Jolanda genoemd.

Een interessant feit over de naam Jolanda is dat het een relatief moderne naam is. Het begon pas echt op te komen in Nederland in de jaren 60, toen er meer aandacht was voor unieke voornamen. Jolanda is een naam die moeilijk is toe te schrijven aan een specifieke betekenis, omdat het een samenvoeging is van twee bestaande namen. Dit maakt het uniek en geeft het een zekere intrigerende eigenschap. Hoewel de naam Jolanda vandaag de dag minder vaak voorkomt, herinnert het aan een tijdperk waarin het een trendy keuze was voor ouders die iets anders wilden dan de gebruikelijke namen.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Jolandá

Met een letter anders krijg je Colanda, Dolanda, Folanda, Holanda, Iolanda, Jalanda, Jelanda, Jilanda, Jo-anda, Joeanda, Johanda, Jojanda, Jolamda, Jolanca, Jolande, Jolandi, Jolando, Jolandy, Jolanka, Jolanna, Jolanta, Jolayda, Jolenda, Jolinda, Jolynda, Jomanda, Jonanda, Joranda, Jovanda, Jowanda, Julanda, Lolanda, Nolanda, Rolanda, Wolanda, Yolanda

Zie ook