De voornaam Jorieke

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Jorieke is een meisjesnaam die in Nederland voorkomt, zij het niet erg vaak. De naam heeft een Nederlandse oorsprong en is afgeleid van de naam Jorien of Jorina, wat weer een variant is van de mannelijke naam Joris. Jorieke kan worden beschouwd als een moderne creatie, aangezien het pas rond de jaren 80 populair begon te worden. Hoewel het geen traditionele naam is, heeft het een frisse en vrolijke klank, wat mogelijk bijdraagt aan de aantrekkingskracht ervan voor ouders.

Opvallend is dat Jorieke vooral in het oosten van Nederland vaker voorkomt. Dit kan te maken hebben met regionale trends en voorkeuren voor specifieke namen. Het is interessant om te zien hoe de populariteit van de naam in de loop der jaren is veranderd. Hoewel het aantal geboorten met deze naam een beetje fluctueert, is het over het algemeen vrij constant gebleven. Jonge meisjes met de naam Jorieke kunnen zich dus verzekerd voelen van een unieke identiteit, aangezien de naam niet extreem veel voorkomt in vergelijking met andere populaire namen in Nederland.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Corieke, Dorieke, Jarieke, Jerieke, Jodieke, Jolieke, Jomieke, Jonieke, Joriake, Joricke, Joriede, Jorieka, Jorieko, Joriene, Jorijke, Jorinke, Josieke, Jurieke, Korieke, Lorieke, Norieke, Yorieke

Zie ook