De voornaam Juda

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Juda" heeft een historische en bijbelse oorsprong. Het is afgeleid van de Hebreeuwse naam "Yehudah", wat "geprezen" of "dankbaar" betekent. In de Bijbel is Juda de vierde zoon van Jakob en Leah, en één van de twaalf stammen van Israël. De naam Juda heeft daarom een diepe betekenis binnen de Joodse en christelijke tradities. Het komt voor in verschillende verhalen en geslachtsregisters in de Bijbel, en wordt geassocieerd met de voorouders van koningen en belangrijke figuren. Het gebruik van de naam "Juda" kan dus worden gezien als een eerbetoon aan deze historische en culturele achtergrond.

In Nederland wordt de naam Juda niet frequent gebruikt. In 2019 waren er 18 jongens die deze voornaam hebben gekregen. Het komt dus relatief weinig voor. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren, zoals persoonlijke voorkeuren, culturele trends en sociale invloeden. Het is interessant om op te merken dat de populariteit van namen vaak verandert over de tijd. Zo kan het zijn dat de naam Juda in de toekomst meer of minder gebruikt zal worden, afhankelijk van deze trends en invloeden.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Júda, Jüda, Judá

Met een lettertje anders heb je: Auda, Duda, Fuda, Guda, Huda, Jada, Jeda, Joda, Juba, Juca, Judd, Jude, Judi, Judo, Judy, Juga, Juha, Juka, Jula, Juma, Juna, Juoa, Jupa, Juqa, Jura, Juta, Juva, Juwa, Jyda, Kuda, Luda, Muda, Nuda, Ouda, Ruda, Suda, Tuda, Yuda

Zie ook