De voornaam Karina

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Karina" is van Slavische oorsprong en wordt zowel in Nederland als in andere landen veel gebruikt. Het is een vrouwelijke voornaam en heeft verschillende betekenissen. Een van de betekenissen is "puur" of "rein", wat de naam een positieve connotatie geeft. Daarnaast kan de naam ook verwijzen naar de Latijnse term "carus", wat "geliefd" betekent. Dit geeft de naam een mooie betekenis van liefde en genegenheid.

In Nederland heeft de voornaam "Karina" een gestage populariteit gekend. In de jaren 70 en 80 was de naam redelijk populair, maar sindsdien is het gebruik ervan afgenomen. Toch komt de naam nog steeds voor en wordt deze regelmatig aan pasgeboren meisjes gegeven. Een interessant feit is dat de populariteit van de naam vaak beïnvloed wordt door bekende personen die dezelfde naam dragen. Zo kan een actrice, zangeres of sportster met de naam Karina ervoor zorgen dat meer mensen de naam kiezen voor hun kind. Het is dan ook mogelijk dat de populariteit van de naam in de toekomst kan stijgen of dalen, afhankelijk van de invloed van bekende Karina's.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Karīna

Met een letter anders krijg je Barina, Carina, Darina, Earina, Farina, Garina, Harina, Jarina, Kabina, Kadina, Kahina, Kalina, Kamina, Kanina, Karana, Karena, Kariba, Karida, Karifa, Kariha, Karika, Karila, Karima, Karine, Karini, Karino, Kariny, Karisa, Karita, Kariza, Karona, Karuna, Karyna, Kasina, Katina, Kavina, Kawina, Kayina, Kazina, Kerina, Kirina, Korina, Kurina, Kyrina, Larina, Marina, Narina, Parina, Qarina, Sarina, Tarina, Varina, Warina, Xarina, Yarina, Zarina

Zie ook