De voornaam Katie

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Katie" is van oorsprong een meisjesnaam met Engelse roots. Het is een verkorte vorm van de Engelse naam Katherine of Kathleen. In Nederland komt de naam Katie relatief minder vaak voor dan in Engelstalige landen, maar de populariteit van deze naam is wel toegenomen in de afgelopen decennia. Hoewel er geen specifieke betekenis aan de naam Katie wordt toegekend, wordt deze vaak geassocieerd met positieve eigenschappen zoals vriendelijkheid, vrolijkheid en energie.

De naam Katie heeft ook een bekende associatie in de popcultuur. Zo is Katie Holmes een Amerikaanse actrice, bekend van haar rollen in films en televisieseries. Ook is er een populaire kinderserie genaamd "Katie Morag", gebaseerd op de boeken van Mairi Hedderwick. Deze serie vertelt het verhaal van een avontuurlijk meisje genaamd Katie Morag en haar belevenissen op het fictieve eiland Struay. Deze culturele referenties kunnen bijdragen aan het toenemende gebruik van de naam Katie in Nederland, waar ouders wellicht geïnspireerd worden door positieve associaties of persoonlijke connecties met deze namen.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Kätie, Kátie

Met een lettertje anders heb je: Aatie, Batie, Catie, Datie, Gatie, Hatie, Jatie, Kacie, Kadie, Kafie, Kahie, Kajie, Kalie, Kamie, Kanie, Kapie, Karie, Kasie, Katee, Kathe, Katia, Katib, Katij, Katil, Katim, Katin, Katio, Katip, Katje, Katoe, Katre, Katte, Kavie, Kawie, Kayie, Ketie, Kitie, Latie, Matie, Natie, Patie, Ratie, Satie, Tatie, Watie, Yatie

Zie ook