De voornaam Keira

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Keira" is een relatief zeldzame voornaam in Nederland. Hoewel de oorsprong van de naam niet eenduidig is, wordt het vaak geassocieerd met Ierland, waar het afgeleid kan zijn van de Ierse naam "Ciarán" wat "donker" betekent. "Keira" kan ook worden gezien als een variant van de naam "Kira", die oorspronkelijk Russisch is en "heerser" of "heersend" betekent. De naam "Keira" heeft de afgelopen jaren enige populariteit gekend, met een stijgende trend sinds het begin van de jaren 2000. Het is echter nog steeds geen veelvoorkomende naam in Nederland.

Hoewel er geen specifieke beroemdheden zijn die de voornaam "Keira" dragen, is er een bekende Britse actrice genaamd Keira Knightley, die mogelijk heeft bijgedragen aan de bekendheid van de naam. Het kan interessant zijn om op te merken dat de populariteit van de naam "Keira" in Nederland niet wordt weerspiegeld in landen als het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, waar het een veel voorkomende voornaam is. Het is dus mogelijk dat de naam "Keira" in Nederland een unieke en onderscheidende keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een naam met een internationaal tintje.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Keïra

Met een letter anders krijg je Deira, Feira, Geira, Kaira, Kbira, Keara, Kebra, Kedra, Keera, Keiba, Keida, Keiha, Keija, Keila, Keima, Keina, Keiro, Keiry, Keisa, Keita, Keiza, Keora, Kerra, Kesra, Kevra, Keyra, Khira, Kiira, Kkira, Knira, Kuira, Kyira, Leira, Meira, Neira, Seira, Veira, Yeira, Zeira

Zie ook