De voornaam Ken

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Ken" is van oorsprong een Engelse voornaam. Het is een verkorte vorm van de voornaam "Kenneth". In Nederland komt de naam "Ken" in vergelijking met andere voornamen minder vaak voor. Volgens gegevens van de Nederlandse Voornamenbank is de naam sinds ongeveer de jaren 60 in gebruik, met een piek in de jaren 80. Hoewel de populariteit van de naam "Ken" in Nederland in de loop der jaren is afgenomen, wordt hij nog steeds wel gebruikt.

Het gebruik van de voornaam "Ken" kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals cultuur, trends en persoonlijke voorkeur. Het is interessant om op te merken dat de naam in Nederland vaak als jongensnaam wordt gebruikt, maar wereldwijd ook zowel als jongens- als meisjesnaam voorkomt. Hoewel de betekenis van de naam "Ken" niet specifiek Nederlands is, is het wellicht interessant om te weten dat "Ken" in het Japans "gezondheid", "kracht" of "inzicht" kan betekenen.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is ken

Met een letter anders krijg je Aen, Ben, Cen, Den, Een, Fen, Gen, Hen, Ien, Jen, Kan, Kea, Keb, Kec, Ked, Kee, Keh, Kei, Kek, Kel, Kem, Keo, Kep, Ker, Kes, Ket, Keu, Kev, Kew, Key, Kez, Kin, Kon, Kun, Kyn, Len, Men, Nen, Oen, Pen, Qen, Ren, Sen, Ten, Uen, Ven, Wen, Xen, Yen, Zen, ben, den, fen, ken, sen, wen

Zie ook