De voornaam Klara

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Klara" heeft een lange geschiedenis en komt van oorsprong uit het Latijn. Het is een variant van de naam "Clara", wat "helder" of "bekend" betekent. Klara kan zowel als meisjesnaam als jongensnaam gebruikt worden, hoewel het in Nederland voornamelijk als meisjesnaam voorkomt.

Hoewel Klara geen erg populaire naam is in Nederland, is het toch een naam die met regelmaat wordt gebruikt. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 ongeveer 175 meisjes met de naam Klara. De populariteit van de naam fluctueert echter door de jaren heen. In de jaren 80 en 90 was de naam populairder dan in recentere jaren. Dit kan te maken hebben met de invloed van trends en het veranderende namengebruik in Nederland.

Uit mijn onderzoek blijkt dat Klara vooral voorkomt in Noord- en Oost-Nederland. Dit kan mogelijk te maken hebben met regionale voorkeuren en tradities in het kiezen van voornamen. Daarnaast is Klara ook een populaire naam in andere Europese landen, zoals Duitsland, Polen en Tsjechië. Dit toont aan dat Klara een internationale naam is die in verschillende culturen wordt gebruikt.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Klára, Klará, klara

Met een lettertje anders heb je: Alara, Clara, Dlara, Elara, Glara, Ilara, Kaara, Keara, Khara, Kiara, Kjara, Klare, Klari, Klark, Klary, Klava, Klawa, Knara, Ksara, Kyara, Llara, Ulara, Ylara, klara

Zie ook