De voornaam Laura

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Laura" is afkomstig uit het Latijn en betekent "laurier". Het is een meisjesnaam die al eeuwenlang gebruikt wordt, zowel in Nederland als in andere landen. In Nederland behoort de naam Laura tot de populaire voornamen, maar het is geen extreem veelvoorkomende naam. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank stond de naam Laura in 2020 op de 77e plek in de lijst van meest gegeven meisjesnamen in Nederland.

Een interessant feit over de naam Laura is dat het in verschillende culturen andere varianten kent. Zo wordt de naam bijvoorbeeld ook als "Laure" in het Frans en als "Lara" in het Spaans en Italiaans gebruikt. Daarnaast zijn er ook verschillende bekende personen met de naam Laura. Denk bijvoorbeeld aan Laura Pausini, een Italiaanse zangeres, en Laura Dekker, een Nederlandse zeilster die op jonge leeftijd solo de wereld rondvoer. De diversiteit in de variaties en bekende personen met de naam Laura geeft aan dat het een internationaal erkende en gewaardeerde voornaam is.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: laura, Laurá

Met een lettertje anders heb je: Daura, Faura, Gaura, Haura, Labra, Ladra, Laera, Laira, Larra, Lauca, Lauda, Laula, Lauma, Launa, Laure, Lauri, Lauro, Laury, Lausa, Lawra, Layra, Loura, Maura, Naura, Saura, Taura, Yaura, Zaura, laura

Zie ook