De voornaam Leana

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Leana is een voornaam van Keltische oorsprong. Het is een verkorte vorm van de naam Eleanor, die "schitterend" of "stralend" betekent. Het is een redelijk zeldzame naam in Nederland, wat betekent dat Leana niet vaak voorkomt in de statistieken van populaire namen. Het is echter interessant op te merken dat de populariteit van de naam Leana in de afgelopen jaren wel geleidelijk is toegenomen. Hoewel het niet tot de topnamen behoort, is het zeker een naam die steeds vaker wordt gekozen door ouders.

Leana heeft een elegante en hedendaagse uitstraling. De naam heeft een vriendelijke klank en kan daardoor zowel gebruikt worden voor een jongen als voor een meisje, hoewel het voornamelijk als meisjesnaam wordt gebruikt. Omdat het een internationale en tijdloze naam is, kan het door verschillende culturen en nationaliteiten gewaardeerd worden. Hoewel er weinig specifieke historische of culturele associaties zijn met de naam, heeft Leana een subtiele charme en kan het een unieke keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een naam die niet al te vaak voorkomt, maar toch elegant en tijdloos is.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Léana

Met een letter anders krijg je Beana, Ceana, Deana, Geana, Heana, Jeana, Keana, LLana, Laana, Leala, Leama, Leane, Leang, Leani, Leann, Leano, Leant, Leanu, Leany, Leara, Leasa, Leata, Leaya, Lebna, Ledna, Leena, Legna, Lehna, Leina, Lejna, Lenna, Leona, Lerna, Leuna, Leyna, Lhana, Liana, Ljana, Llana, Loana, Luana, Lwana, Lyana, Neana, Qeana, Reana, Seana, Teana, Xeana, Yeana

Zie ook