De voornaam Leela

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt.

Leela is een voornaam die in Nederland minder vaak voorkomt. Het is afgeleid van het Sanskriet woord "Leelā", wat "spel" of "speelsheid" betekent. De voornaam heeft een opvallende klank en een exotisch karakter, wat bijdraagt aan de zeldzaamheid ervan. Hoewel de naam niet erg gebruikelijk is in Nederland, heeft hij aan bekendheid gewonnen door de populaire animatieserie "Futurama", waarin een van de hoofdpersonages Leela heet. Hierdoor kan de voornaam voor sommige ouders een verwijzing of associatie hebben naar deze serie.

Bij het onderzoek naar de voornaam Leela is naar voren gekomen dat de naam vooral populair is in andere culturen en landen, zoals India en Sri Lanka. In die culturen heeft de naam vaak een betekenis die gerelateerd is aan religie, mythologie of spirituele concepten. In Nederland is de naam echter minder gebruikelijk en heeft geen specifieke culturele of religieuze betekenis die algemeen bekend is. Het achterhalen van de oorsprong en betekenis van zeldzame namen zoals Leela kan soms een uitdagende taak zijn, aangezien er vaak meerdere interpretaties en varianten van de naam bestaan in verschillende culturen.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Beela, Deela, Feela, Geela, Heela, Jeela, Keela, Laela, Leala, Leeda, Leefa, Leeha, Leeja, Leeka, Leele, Leelo, Leelu, Leely, Leema, Leena, Leera, Leesa, Leeta, Leeya, Leeza, Lehla, Leila, Lejla, Lella, Leola, Levla, Leyla, Liela, Loela, Luela, Lwela, Meela, Neela, Reela, Seela, Teela, Veela, Yeela

Zie ook