De voornaam Leora

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Leora is een meisjesnaam die vooral voorkomt in Joodse gemeenschappen. Het is een Hebreeuwse naam en de betekenis ervan is "Mijn licht" of "Mijn lauwerkrans". Hoewel Leora geen hele bekende naam is in Nederland, wordt het nog steeds regelmatig gegeven aan pasgeboren meisjes. Over het algemeen wordt Leora als een vrij unieke naam beschouwd, wat het aantrekkelijk maakt voor ouders die op zoek zijn naar een aparte en speciale naam voor hun kind. Hoewel de populariteit van Leora in Nederland niet erg hoog is, kan het toch een goede keuze zijn voor ouders die van de betekenis en oorsprong van de naam houden.

Het is interessant om te vermelden dat de naam Leora ook voorkomt in andere culturen en talen, maar met soms net iets andere spellingen. Zo wordt de naam als Liora geschreven in het Hebreeuws, en als Lora in het Engels. Deze variaties kunnen voorkomen door verschillende uitspraken of door invloeden van andere talen. Het feit dat Leora zowel in Nederland als in andere delen van de wereld gebruikt wordt, laat zien dat het een naam is die internationaal erkend kan worden. Dit kan ouders aanspreken die op zoek zijn naar een naam die zowel uniek als tijdloos is, en die een band heeft met verschillende culturen.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Léora

Met een letter anders krijg je Geora, Keora, Leara, Leera, Leira, Leoba, Leola, Leoma, Leona, Leore, Leosa, Leota, Leowa, Lesra, Leyra, Lezra, Liora, Llora, Loora, Lyora, Meora, Neora, Seora, Teora

Zie ook