De voornaam Lorna

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

"Lorna" is een vrouwelijke voornaam die oorspronkelijk afkomstig is uit Schotland. Het is een vrij zeldzame naam in Nederland en komt minder vaak voor dan andere populaire namen. Hoewel de precieze betekenis van de naam niet bekend is, wordt aangenomen dat het een variant is van de naam "Lorraine". In Schotland wordt de naam vaak geassocieerd met de betekenis "van Lorne" of "bewoner van de stad Lorne".

De populariteit van de naam "Lorna" kende een piek in de jaren 90, maar is sindsdien afgenomen. Het is een naam die voornamelijk gegeven wordt aan meisjes, hoewel het ook als jongensnaam kan voorkomen. Ondanks de afname in populariteit blijft het een unieke en onderscheidende naam die ouders aantrekt die op zoek zijn naar iets anders en origineels. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, heeft "Lorna" toch een zekere charme en kan het opvallen tussen de meer gangbare namen in Nederland.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Borna, Corna, Dorna, Jorna, Larna, Lerna, Loana, Lobna, Loena, Loina, Lonna, Loona, Lorca, Lorda, Lorea, Lorha, Loria, Lorka, Lorma, Lorne, Lorns, Lotna, Louna, Lowna, Loyna, Lozna, Lurna, Morna, Norna, Sorna, Yorna

Zie ook