De voornaam Lua

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Lua" is een vrij zeldzame naam in Nederland. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 slechts 57 meisjes die deze naam droegen. Het is interessant om op te merken dat Lua geen traditioneel Nederlandse naam is en vaak geassocieerd wordt met andere culturen, zoals de Braziliaanse en de Indonesische cultuur. De oorsprong van de naam Lua is echter niet eenduidig te achterhalen, aangezien het in verschillende talen en culturen verschillende betekenissen kan hebben. Zo betekent Lua in het Portugees "maan" en in het Indonesisch "leeuw". Dit toont aan dat de naam Lua een internationale en diverse oorsprong heeft.

Hoewel Lua een zeldzame naam is, lijkt het de laatste jaren wat populariteit te winnen. De naam komt voornamelijk voor bij meisjes, maar wordt ook soms gegeven aan jongens. Het gebruik van de naam Lua lijkt vooral te worden beïnvloed door trends in unieke en exotische namen. Het is echter belangrijk op te merken dat de populariteit van de naam Lua nog steeds relatief laag blijft in vergelijking met meer traditionele Nederlandse namen. Desondanks kunnen ouders die op zoek zijn naar een unieke en internationale naam Lua overwegen als optie voor hun kind.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Lúa, Luã, Luá, Lũa

Met een lettertje anders heb je: Bua, Cua, Dua, Fua, Gua, Hua, Jua, Kua, Laa, Lda, Lea, Lia, Lma, Loa, Lu', Lub, Luc, Lud, Lue, Lug, Luh, Lui, Luk, Lul, Lum, Lun, Luo, Lup, Luq, Lur, Lus, Lut, Luu, Luv, Lux, Luy, Luz, Lya, Mua, Nua, Pua, Qua, Rua, Sua, Tua, Wua, Yua, Zua, hua

Zie ook