De voornaam Madina

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Madina is een voornaam die vooral voorkomt in landen waar de Islam de dominante religie is, zoals Pakistan, Afghanistan en verschillende Arabische landen. Het is een naam die een diepe betekenis heeft binnen de Islam en is afgeleid van het Arabische woord "madinah", wat "stad" betekent. Madina is de naam van de tweede heiligste stad in de Islam, na Mekka, en is de plaats waar de profeet Mohammed naartoe emigreerde vanuit Mekka.

In Nederland is de voornaam Madina niet erg gebruikelijk, maar er zijn wel enkele individuen die deze naam dragen. Het is echter moeilijk om specifieke gegevens te vinden over het aantal mensen met deze voornaam. Het is interessant om op te merken dat namen met een islamitische achtergrond de afgelopen decennia steeds vaker voorkomen in Nederland vanwege de groeiende multiculturele samenleving. De naam Madina heeft een exotische klank en kan daardoor aantrekkelijk zijn voor ouders die op zoek zijn naar een unieke voornaam voor hun kind.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is madina

Met een letter anders krijg je Aadina, Badina, Cadina, Dadina, Fadina, Gadina, Hadina, Jadina, Kadina, Ladina, Madana, Madena, Madiba, Madida, Madiea, Madiha, Madija, Madika, Madila, Madine, Madinn, Madino, Madira, Madita, Madiva, Madiya, Madona, Magina, Mahina, Makina, Malina, Mamina, Manina, Marina, Masina, Matina, Maxina, Mazina, Medina, Midina, Modina, Mydina, Nadina, Padina, Radina, Sadina, madina

Zie ook