De voornaam Manon

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Manon" is een relatief populaire meisjesnaam in Nederland. Er zijn ongeveer 10.000 vrouwen die deze naam dragen, wat betekent dat het een redelijk gangbare keuze is voor ouders. De naam "Manon" heeft echter geen Nederlandse oorsprong, maar is afgeleid van het Franse woord "manon", wat "beminde" betekent. Dit geeft aan dat de naam mogelijk populair is vanwege zijn romantische connotaties.

Hoewel de naam "Manon" over het algemeen als vrouwelijk wordt geassocieerd, is het interessant op te merken dat het oorspronkelijk een verkorte versie is van de veel voorkomende Franse naam "Marie". Omdat het een verkorting is, kan het als minder formeel worden beschouwd dan andere namen die afgeleid zijn van "Marie", zoals "Marijke" of "Mariëlle". Dit kan verklaren waarom sommige ouders de voorkeur geven aan "Manon" als voornaam voor hun dochters, aangezien het een informelere en speelsere uitstraling kan hebben. Het kan ook worden gezien als een naam die zowel tijdloos als modern is, waardoor het aantrekkelijk is voor verschillende generaties ouders.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Manôn, Manón, Mánòn, Mánon

Met een lettertje anders heb je: Aanon, Danon, Fanon, Ganon, Hanon, Janon, Kanon, Lanon, Mabon, Madon, Mahon, Maion, Majon, Malon, Mamon, Manan, Manin, Manoa, Manob, Manoe, Manoh, Manoi, Manoj, Manok, Manol, Manom, Manop, Manor, Manos, Manot, Manou, Manoy, Mantn, Maron, Mason, Maxon, Mayon, Mazon, Menon, Minon, Mynon, Nanon, Ranon, Sanon

Zie ook