De voornaam Mart

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Mart" is een verkorte vorm van de veelvoorkomende naam "Martinus". Het is een jongensnaam die vooral in Nederland wordt gebruikt. In Nederlandse statistieken komt de naam "Mart" minder vaak voor dan de volledige variant "Martin" of "Martinus". De naam heeft geen specifieke culturele of etnische achtergrond, en wordt dus door ouders van verschillende achtergronden gekozen voor hun kinderen. Het is interessant om op te merken dat de populariteit van de naam "Mart" in Nederland in de afgelopen decennia lichtelijk is afgenomen.

Een bekende persoon met de naam "Mart" is de Nederlandse voetballer Marten de Roon. Hij speelt als middenvelder voor Atalanta Bergamo en heeft ook verschillende keren voor het Nederlands elftal gespeeld. Hoewel de naam "Mart" zelf misschien niet heel opvallend is, draagt deze bekende voetballer zeker bij aan de naamsbekendheid van "Mart". Het is opmerkelijk dat er relatief weinig bekende personen zijn met de naam "Mart", waardoor het moeilijk is om veel specifieke informatie over de naam te vinden.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Aart, Bart, Dart, Gart, Hart, Jart, Kart, Lart, Maat, Maet, Mant, Mara, Marc, Mard, Mare, Marg, Marh, Mari, Mark, Marl, Marn, Maro, Marq, Marr, Mars, Maru, Marv, Marx, Mary, Marz, Mast, Matt, Maut, Mert, Mirt, Nart, Part, Tart, Vart, Wart, Yart

Zie ook