De voornaam Meera

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De naam "Meera" is een voornaam die zowel in Nederland als in andere landen wordt gebruikt. Het is een uniseks naam, wat betekent dat het zowel aan jongens als meisjes kan worden gegeven. Het is echter belangrijk op te merken dat de naam vaker aan meisjes wordt gegeven dan aan jongens.

"Meera" is afgeleid van het Sanskriet en heeft verschillende betekenissen, afhankelijk van de context. Het kan verwijzen naar "zee" of "oceaan" en symboliseert vaak rust en een gevoel van vrijheid. Hoewel de naam niet erg gebruikelijk is in Nederland, maakt de toenemende culturele diversiteit en invloed van andere culturen de naam steeds populairder. Het is interessant om op te merken dat de naam ook voorkomt in andere talen, zoals het Hindi en het Arabisch, en vergelijkbare betekenissen heeft.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Beera, Deera, Feera, Geera, Heera, Jeera, Keera, Leera, Maera, Mbera, Meara, Mebra, Mecra, Meeka, Meela, Meema, Meena, Meere, Meeri, Meert, Meery, Meesa, Meeta, Meeva, Meewa, Meeza, Mehra, Meira, Mejra, Melra, Meora, Mesra, Metra, Mevra, Meyra, Miera, Moera, Neera, Peera, Seera, Teera, Veera, Weera

Zie ook