De voornaam Megan

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Megan is een voornaam die van oorsprong uit het Welsh komt. Het is een verkorte vorm van de naam Margaret, wat "parel" betekent. De voornaam Megan wordt vooral gebruikt in Engels- en Nederlandstalige landen. In Nederland komt de naam regelmatig voor, maar het behoort niet tot de meest populaire voornamen.

Het gebruik van de naam Megan is de afgelopen decennia geleidelijk toegenomen. In de jaren 90 was het gebruik van deze voornaam in Nederland op zijn hoogtepunt. Hoewel het geen extreem populaire naam is, heeft het toch een stabiele aanwezigheid behouden in Nederlandse namenlijsten. Het is een naam die zowel voor jongens als voor meisjes gebruikt kan worden, hoewel het voornamelijk als meisjesnaam wordt gebruikt.

Doordat de naam Megan een Engelse oorsprong heeft, heeft het ook een internationale uitstraling. Daarom kan het aantrekkelijk zijn voor ouders die op zoek zijn naar een naam die gemakkelijk te uitspreken en te schrijven is in verschillende landen. Het is een tijdloze en eenvoudige naam die niet te veel opvalt, maar toch een zekere charme heeft.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Mégan, Mègan, Meğan, Meǵan, Mêgan, Megàn

Met een lettertje anders heb je: Began, Degan, Fegan, Jegan, Kegan, Legan, Magan, Medan, Meean, Megas, Megdn, Megen, Megin, Mehan, Mejan, Mekan, Melan, Menan, Meran, Mesan, Mevan, Mewan, Meyan, Migan, Mogan, Negan, Regan, Tegan, Yegan

Zie ook