De voornaam Melek

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Melek is een voornaam die zowel in Nederland als in andere landen wordt gebruikt. Deze voornaam is vooral bekend in Turkije en in de Arabische wereld. Het is een unisex naam, wat betekent dat het zowel aan jongens als aan meisjes kan worden gegeven. De betekenis van de naam Melek varieert enigszins tussen verschillende culturen. In het Turks en Arabisch betekent Melek "engel". Het wordt vaak geassocieerd met de hemelwezens die een boodschapper zijn tussen God en de mensen.

Hoewel de naam Melek niet extreem populair is in Nederland, komt het toch regelmatig voor. Het is opvallend dat de naam voornamelijk aan meisjes wordt gegeven in Nederland. Volgens de Nederlandse Voornamenbank, bevat de database ongeveer 1.200 vrouwelijke personen met de naam Melek, vergeleken met ongeveer 20 mannelijke personen. Deze onderscheidende genderverdeling kan worden verklaard door de associatie van de naam Melek met vrouwelijke engelen in de Turkse en Arabische culturen. Het is interessant om te zien hoe namen verschillende betekenissen en gebruiken kunnen hebben, afhankelijk van de cultuur waarin ze worden gegeven.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Melěk, Mèlek, Mêlêk

Met een lettertje anders heb je: Belek, Delek, Felek, Gelek, Malek, Mehek, Melak, Melea, Melee, Melem, Melen, Meleq, Meles, Meley, Melez, Melik, Selek

Zie ook