De voornaam Myron

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Myron" is een jongensnaam die oorspronkelijk uit het Grieks komt. Het is afgeleid van het woord "myron" wat "geur" of "parfum" betekent. Hoewel de naam in Nederland niet bijzonder veel voorkomt, is het wel een naam met een rijke historie.

In Griekenland kan de naam "Myron" verwijzen naar een aantal bekende personen uit de oudheid, zoals Myron van Eleutherae, een beeldhouwer uit de 5e eeuw voor Christus. Hij is vooral bekend vanwege zijn beeld van de discuswerper, dat in vele musea over de hele wereld te bewonderen is. Daarnaast is Myron ook een personage uit de Griekse mythologie. Hij was een van de zonen van Zeus en Europa, en werd vereerd als de god van de parfum en geuren. De naam Myron heeft dus een sterke link met kunst en mythologie, wat het een interessante en betekenisvolle naam maakt.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Myrón

Met een letter anders krijg je Ayron, Byron, Cyron, Dyron, Eyron, Fyron, Gyron, Hyron, Jyron, Kyron, Lyron, Maron, Meron, Miron, Muron, Mycon, Mydon, Myjon, Mykon, Mylon, Mynon, Myran, Myren, Myrin, Myrou, Myrow, Myson, Nyron, Pyron, Qyron, Syron, Tyron, Vyron, Xyron, Zyron

Zie ook