De voornaam Paul

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Paul" is een klassieke naam die al eeuwenlang veelvuldig gebruikt wordt in Nederland. Het is een jongensnaam van Latijnse oorsprong, afgeleid van het woord "Paulus", wat "klein" of "bescheiden" betekent. Deze naam heeft een rijke historie en is onder andere bekend vanuit de Bijbel, waarin een apostel genaamd Paulus voorkomt.

In de loop der jaren is de populariteit van de naam "Paul" in Nederland enigszins afgenomen. In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw was de naam echter erg geliefd. Destijds behoorde "Paul" tot de top 10 meest gegeven jongensnamen. Het lijkt erop dat de populariteit van deze naam de afgelopen decennia is afgenomen door de opkomst van andere namen.

De naam "Paul" heeft geen specifieke associaties of betekenissen die opvallend zijn. Het is een korte en krachtige naam die door veel mensen als neutraal en tijdloos wordt gezien. Ondanks dat er geen spectaculaire feiten of bijzonderheden zijn over deze voornaam, blijft "Paul" nog steeds een populaire keuze voor ouders die op zoek zijn naar een eenvoudige en tijdloze jongensnaam.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Paül, Paúl

Met een lettertje anders heb je: Kaul, Paal, Pall, Paol, Paue, Pauk, Pauw, Pavl, Pawl, Phul, Poul, Raul, Saul, Zaul

Zie ook